Air4Events slogan

Veelgestelde vragen

Hier ziet u een overzicht van de meest gestelde vragen. 
Staat u vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag direct. 

Ja! Iedere inflatable heeft een 230V stroomaansluiting nodig. Het verbruik is echter vrij klein, door zuinige ventilatoren en het gebruik van zuinige LED-verlichting. Het verbruik van iedere inflatable staat bij de technische specificaties vermeld (bij assortiment, maar ook in de catalogus) en natuurlijk maken wij bij afname van meer dan 2 inflatables graag een stroomberekening voor u. Dat is onze service!

Wij leveren de inflatable zo volledig mogelijk aan:

Bij een hangende inflatable

 • De inflatable
 • De gewenste verlichting (indien er keuze is)
 • Safety

Er zitten standaard kleine kettingen aan de inflatables. Indien dit niet voldoende is, wordt o.b.v. uw informatie gekeken wat nodig is om de inflatable goed en veilig op te hangen. In sommige gevallen zult u hiervoor bevestigingsmateriaal bij moeten huren. Wij kunnen dit geheel voor uw verzorgen; of het nu gaat om stroppen/hijsbanden, trussconstructies of takels.

Bij een staande inflatable

 • De baseplate
 • Het object/de stof
 • De gewenste verlichting (indien er keuze is)
 • Bevestigingskoorden (indien van toepassing)

Indien de objecten buiten worden gebruikt, kan het zijn dat u een windvanger nodig hebt voor de veiligheid. Deze kunt u bij ons huren en dan wordt deze meegeleverd.

U kunt de inflatables door ons laten opbouwen en afbouwen; dan ontzorgen wij u volledig. Maar u kunt er ook voor kiezen om de inflatables op te halen, terug te brengen, op- en af te bouwen of alleen door ons te laten bezorgen en zelf op- en af te bouwen.

Indien u de inflatables zelf opbouwt, leveren wij ze zo volledig mogelijk aan. Het enige dat u nog hoeft te doen;

Bij een hangende inflatable:

 • Inflatable ophangen
 • Voorzien van een stroompunt
 • Eventueel (indien van te voren geen opdracht hiervoor is gegeven) licht instellen of voorzien van XRL-kabel indien u voor DMX-aanstuurbare verlichting kiest


Bij een staande inflatable:

 • Indien van toepassing de windvanger bevestigen aan de baseplate (liefst meteen op de juiste plek) en anders de baseplate op de juiste plek zetten
 • Indien nodig het doek bevestigen (dit werkt met klitteband; heel eenvoudig)
 • Voorzien van stroom 
 • Eventueel (indien van te voren geen opdracht hiervoor is gegeven) licht instellen of voorzien van XRL-kabel indien u voor DMX-aanstuurbare verlichting kiest
U kunt de inflatables door ons laten opbouwen, afbouwen en/of transporteren; dan ontzorgen wij u volledig. Maar u kunt er ook voor kiezen om de inflatables zelf op te halen, terug te brengen, op- en af te bouwen of alleen door ons te laten bezorgen en zelf op- en af te bouwen. Afhankelijk van welke en hoeveel inflatables u huurt, kunnen wij u aangeven welke laadruimte u minimaal beschikbaar dient te hebben. Soms past het makkelijk in een personenauto en soms is een busje of bakwagen noodzakelijk.
U krijgt van ons altijd één opbouwdag en één afbouwdag gratis cadeau. Dat wil zeggen dat indien u voor gebruik op zaterdag en zondag inflatables huurt, u deze vrijdag op mag komen halen en maandag terug mag brengen. Hier kan in enkele gevallen (bijvoorbeeld drukte of op uw eigen verzoek) vanaf worden geweken. Op afhalen en terugbrengen gaat altijd in onderling overleg.
In principe kunnen alle inflatables buiten worden gebruikt. Bij staande inflatables dient rekening gehouden te worden met wind, maar hiervoor leveren we windvangers mee die de baseplates verstevigen. Bij hangende inflatables moet een regenbescherming voor de ventilator aangebracht worden, maar ook deze leveren wij mee. Natuurlijk dient er dan wel van te voren te zijn aangegeven dat de inflatables buiten gebruikt gaan worden; onze medewerkers zullen hier ook altijd naar vragen.

Ja, maar minimaal. De inflatables worden in hun vorm gehouden door een ventilator die na het opblazen zorgt voor een continue aanvoer van lucht. Het aantal DB dat iedere inflatable produceert staat bij de technische specificaties vermeld (bij assortiment, maar ook in de catalogus).

In principe kunnen de inflatables alle kleuren aannemen, mits het inflatables met wit doek zijn. Indien er LED-verlichting wordt gebruikt in inflatables met een gekleurd doek, dient er rekening gehouden te worden met een combinatie van de gekozen kleur en de kleur van het doek.
Indien u van te voren aangeeft welke kleuren u wenst, kunnen deze in de meeste gevallen vooraf voor u worden ingesteld. Bij gebruik hoeft u dan niets meer te doen. U kunt het licht altijd op locatie laten instellen door een van onze ervaren medewerkers. Toch liever zelf de controle? Dan is het altijd mogelijk een eenvoudige LED-controller erbij te huren, zodat u een en ander ter plekke zelf kunt regelen. Ook dit kant worden geïnstalleerd door een van onze ervaren medewerkers. Tot slot bestaat er natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om een lichttechnicus van ons in te zetten voor bediening van de LED-verlichting in de inflatables tijdens uw event. Ze kunnen zelfs de gehele lichtshow (dus ook de verlichting) programmeren en bedienen. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid en wij verzorgen alles naar uw wens!

Ja, dat kan! Bijna elke inflatable is voorzien van LED-verlichting die DMX-aanstuurbaar gebruikt kan worden en dus mee geprogrammeerd kan worden in een lichtshow. Of een inflatable DMX-aanstuurbare verlichting heeft, staat bij de technische specificaties (bij assortiment, maar ook in de catalogus).

Indien u een eigen ontwerp heeft of een inflatable wil laten bedrukken (met uw bedrijfsnaam, logo en/of een actie) is het mogelijk om uw eigen unieke inflatable te kopen. Voor meer uitleg over de mogelijkheden en de procedure verwijzen wij u graag naar op maat.

Voordelen:

 • Uniek; eens een keer iets anders
 • LED-verlichting: milieuvriendelijk, zuinig en geeft een mooi effect.
 • Alle kleuren mogelijk - DMX-aanstuurbaar: inflatable kunnen aangepast worden qua kleur en sturing hiervan aan uw wensen en dus ook meegenomen worden in een lichtsthow
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk in gebruik indien u zelf opbouwt en afbouwt
 • Klein en compact vervoerbaar
 • Verkrijgbaar in alle soorten, maten, kleuren en groottes: dus altijd iets passends
 • U huurt, dus u bepaalt wanneer en wat u afneemt en kunt dus elke keer afwisselen
 • Betaalbaar


Nadelen:

 • Doek wordt makkelijk vies
 • Overdag is de verlichting minder goed zichtbaar, maar dan kunt u kiezen voor inflatables met gekleurd stof!
Deze kunt u vinden op onze website links onderin onder ‘informatie’. Natuurlijk kunt u per mail ook altijd vragen naar een exemplaar.